Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalamar, yahni, yapılır

Kalamar Yahni Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Yahni Nasıl Yapılır




Kalamar Yahni Nasıl Yapılır

Balıkçıya ayıklatıp alacağınız kalamarların gövde kısımlarını yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın

Malzemeler

500 gram kalamar,

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

5 adet taze soğan,

4 diş sarmısak,

2 orta boy domates,

2 sivri biber,

1 defne yaprağı,

yarım demet maydanoz,

2 yemek kaşığı kekik,

karabiber,

tuz

Balıkçıya ayıklatıp alacağınız kalamarların gövde kısımlarını yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın Taze soğanın dış kabuğunu ayıklayın ydanozu ince ince kıyınZeytinyağını, soğanı, sarmısak ve kalamarları tavaya koyun Karıştırarak yakmadan 7-8 dakika kavurun Domates, sivri biber, defne yaprağı, tuz, karabiberi ekleyin 2 fincan sıcak su katın ve kısık ateşte yarım saat pişirinOcağı söndürünce defne yaprağını çıkartın Soya sosu ve kekiği ilave edin Karıştırın ve maydanozu üzerine serpin Sıcak olarak servis yapın Kalamarlara sert etli balıklar, soyulmuş çiğ karides, midye ve ahtapot

ekleyerek deniz mahsulleri yahnisi yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.