Hamsi Köftesi Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Köftesi Nasıl YapılırHamsi Köftesi Nasıl Yapılır Hamsilerin kafalarını kopartın Içlerini temizleyin Ortalarındaki kılçıklarını ayıklayın ve ince ince kıyın Malzemeler 500 gram hamsi, 2 dilim bayat ekmek, 4 kaşık mısır unu, 1 yumurta, 1 çay kaşığı yeni bahar, yarım çay kaşığı karabiber, yarım demet maydanoz, tuz, kızartma için sıvı yağ Hamsilerin kafalarını kop Hamsilerin kafalarını kopartın Içlerini temizleyin Ortalarındaki kılçıklarını ayıklayın ve ince ince kıyın Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını kesip ayırın Birkaç dakika suda tutun Çıkartıp elinizle sıkarak suyunu süzün Maydanozu yıkayın ve yapraklarını doğrayın Kıyılmış balıkların üzerine ekmekleri, iki kaşık mısır ununu, yumurtayı, yeni baharı, karabiberi, maydanozu ve tuzu ekleyin Yoğurun Karışından elinizle alacağınız parçalara yassı veya uzun köfte şekli verin Kalan mısır ununa bulayın Kızgın yağda iki taraflarını da kızartın Mısır unu bulamadığınız takdirde buğday unu kullanabilirsiniz |
|