ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hamsi Köftesi Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937507)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:30 AM

Hamsi Köftesi Nasıl Yapılır
 

Hamsi Köftesi Nasıl Yapılır

Hamsilerin kafalarını kopartın. Içlerini temizleyin. Ortalarındaki kılçıklarını ayıklayın ve ince ince kıyın

Malzemeler

500 gram hamsi,

2 dilim bayat ekmek,

4 kaşık mısır unu,

1 yumurta,

1 çay

kaşığı yeni bahar,

yarım çay kaşığı karabiber,

yarım demet maydanoz,

tuz,

kızartma için sıvı yağ.

Hamsilerin kafalarını kop

Hamsilerin kafalarını kopartın. Içlerini temizleyin. Ortalarındaki kılçıklarını ayıklayın ve ince ince kıyın. Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını kesip ayırın. Birkaç dakika suda tutun. Çıkartıp elinizle sıkarak suyunu süzün. Maydanozu yıkayın ve yapraklarını doğrayın. Kıyılmış balıkların üzerine ekmekleri, iki kaşık mısır ununu, yumurtayı, yeni baharı, karabiberi, maydanozu ve tuzu ekleyin. Yoğurun. Karışından elinizle alacağınız parçalara yassı veya uzun köfte şekli verin. Kalan mısır ununa bulayın. Kızgın yağda iki taraflarını da kızartın. Mısır unu bulamadığınız takdirde buğday unu kullanabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.