![]() |
Tekir Balığı Tavası Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tekir Balığı Tavası Yemek TarifiTEKİR BALIĞI TAVASI Malzeme : 1 kg Tekirbalığı, 2 su bardağı kızartma yağı, 1 avuç un, tuz, limon, maydanoz ![]() Yapılışı: 1- Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz ![]() 2- Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyiniz ![]() 3- Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağda her tarafını pembe renkte kızartınız ![]() 4- Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız (Fazla yağın gitmesi için ![]() 5- Servis tabağına zevkinize göre yerleştiriniz ![]() 6- limon ve Maydanoz dallarıyla süsleyiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|