İstavrit Pilaki (4-6 Kişilik) Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstavrit Pilaki (4-6 Kişilik) Yemek TarifiMALZEMELER 1 kg İstavrit1/2 Adet Limon 1/2 Demet Maydanoz 3 Adet Domates Tuz 6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Balıkları başları kalacak şekilde ayıklayın Yıkayıp tuzlayın![]() Domatesi yıkayın Kabuğunu soyup küb şeklinde doğrayın![]() Maydanozu ayıklayıp kıyın Sıvı yağda kavurun Domatesi ekleyip yumuşayana kadar pişirin Balıkları domatesin üzerine dizin, yarım limonun suyu ve bir çay bardağı su ilave edip tuz koyun 10-15 dakika pişirip servis yapın![]() |
|
İstavrit Pilaki (4-6 Kişilik) Yemek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstavrit Pilaki (4-6 Kişilik) Yemek TarifiJUMBO KARİDES NİRVANA Malzemeler 1 kg jumbo karides (8-10 adet) 1 su bardağı zeytinyağı 4 diş dövülmüş sarımsak 1 çay kaşığı ufalanmış taze kişniş 1 çay kaşığı sebze tozu 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yeterince tuz JUMBO KARİDES TARİFİ Bir kabın içine zeytinyağı, sebze tozu, taze ufalanmış kişniş, dövülmüş sarımsak, pul biber ve tuz koyup iyice karıştırın Jumbo karidesleri ortadan ayırıp bağırsaklarını çıkarın ve elinizle bastırarak düzleyin Bir kaşık yardımıyla karışımı karideslerin içine paylaştırın Önceden hazırladığınız ızgarada kabuksuz kısmını iki dakika, daha sonra kabuklu kısmını üç dakika pişirin Afiyet olsun![]() |
|
|
|