ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İstavrit Pilaki (4-6 Kişilik) Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937454)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:38 AM

İstavrit Pilaki (4-6 Kişilik) Yemek Tarifi
 

MALZEMELER
1 kg. İstavrit
1/2 Adet Limon
1/2 Demet Maydanoz
3 Adet Domates
Tuz
6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

HAZIRLANIŞI
Balıkları başları kalacak şekilde ayıklayın. Yıkayıp tuzlayın.
Domatesi yıkayın. Kabuğunu soyup küb şeklinde doğrayın.
Maydanozu ayıklayıp kıyın. Sıvı yağda kavurun.Domatesi ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Balıkları domatesin üzerine dizin, yarım limonun suyu ve bir çay bardağı su ilave edip tuz koyun. 10-15 dakika pişirip servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

İstavrit Pilaki (4-6 Kişilik) Yemek Tarifi
 

JUMBO KARİDES NİRVANA Malzemeler

1 kg jumbo karides (8-10 adet)

1 su bardağı zeytinyağı

4 diş dövülmüş sarımsak

1 çay kaşığı ufalanmış taze kişniş

1 çay kaşığı sebze tozu

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yeterince tuz

JUMBO KARİDES TARİFİ

Bir kabın içine zeytinyağı, sebze tozu, taze ufalanmış kişniş, dövülmüş sarımsak, pul biber ve tuz koyup iyice karıştırın. Jumbo karidesleri ortadan ayırıp bağırsaklarını çıkarın ve elinizle bastırarak düzleyin. Bir kaşık yardımıyla karışımı karideslerin içine paylaştırın. Önceden hazırladığınız ızgarada kabuksuz kısmını iki dakika, daha sonra kabuklu kısmını üç dakika pişirin. Afiyet olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.