![]() |
Balık Kroket (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Kroket (4 Kişilik) Yemek TarifiMALZEMELER 2 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 2 adet taze soğanın yeşil kısmı 1 kg haşlanmış kefal 1 tutam kakule 1 tutam kişniş 1 tutam karanfil tozu 1 tutam kimyon 1 tutam tarçın 1 tutam tuz 2 adet yumurta Yarım su bardağı su Galeta unu Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin ![]() ![]() Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık Kroket (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Kroket (4 Kişilik) Yemek TarifiBarbun Tava MALZEMELER 1 kg barbun ¾ su bardağı buğday unu ½ çorba kaşığı tuz Kızartmak için; Ayçiçek yağı HAZİRLANİŞİ Barbun balıklarınızın içini temizleyin yıkayarak süzgece alın,fazla suyunu alın ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun… Not:Barbun balığının bir büyüğü Keserbaş adını alır,Akdeniz’de özellikle kış aylarında sevilerek tüketilir ![]() Servis önerisi:Roka salata veya yeşil salata ![]() |
![]() |
![]() |
|