![]() |
Balık Kroket (4 Kişilik) Yemek Tarifi
MALZEMELER 2 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 2 adet taze soğanın yeşil kısmı 1 kg haşlanmış kefal 1 tutam kakule 1 tutam kişniş 1 tutam karanfil tozu 1 tutam kimyon 1 tutam tarçın 1 tutam tuz 2 adet yumurta Yarım su bardağı su Galeta unu Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın. |
Balık Kroket (4 Kişilik) Yemek Tarifi
Barbun Tava MALZEMELER 1 kg barbun ¾ su bardağı buğday unu ½ çorba kaşığı tuz Kızartmak için; Ayçiçek yağı HAZİRLANİŞİ Barbun balıklarınızın içini temizleyin yıkayarak süzgece alın,fazla suyunu alın.Un ile tuzu bir kapta harmanlayın.Balıkları una bulayın,fazla unu silkeleyerek,kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun… Not:Barbun balığının bir büyüğü Keserbaş adını alır,Akdeniz’de özellikle kış aylarında sevilerek tüketilir. Servis önerisi:Roka salata veya yeşil salata.İçecek; ayran ,soda, gazoz dışında opsiyonel |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.