|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| deniz, güveç, kişilik, mahsülleri, tarifi, yemek |
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek TarifiMALZEMELER 50 gram kalamar 50 gram midye içi 50 gram karides 50 gram ahtapot 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 10 adet mantar 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı beyaz şarap 3 çorba kaşığı un Tuz, beyazbiber Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin Yeniden yıkayın![]() Zeytinyağını bir tavaya alın Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin Renkleri değişene dek soteleyin Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın![]() Güveclere doldurarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın![]() |
|
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek TarifiHamsi Buğulama MALZEMELER 300 gr kılçıksız hamsi 2 adet küçük boy soğan 1 adet limon 1 çay bardağı su ½ çay bardağı zeytinyağı Tuz HAZİRLANİŞİ Yıkanmış temizlenmiş hamsiyi bir kaba alın, tuzla harmanlayın Limonunuzun kabuğunu soyun, dilimleyin Soğanınızı halka doğrayın![]() Cam fırın kabına halkaladığınız soğanları yayın Üzerine ,fileto şeklindeki hamsileri birbirinin üzerine yarım kısımlarını bindirerek dizin Dilim limonları ekleyin Su ve zeytinyağını ekleyerek 180-200 derecelik fırında önce alt, daha sonra alt-üst olarak, üzerini kapatmadan 50 dk kadar pişirin![]() Afiyet olsun ![]() Not: *Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur ![]() *Tarif, 22×22 borcam ölçüsüdür ![]() *Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz,ancak pişirimde karardığı için tercih etmiyorum *Servis önerisi, roka salata, yeşil salata ve tere |
|
|
|