![]() |
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi
MALZEMELER 50 gram kalamar 50 gram midye içi 50 gram karides 50 gram ahtapot 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 10 adet mantar 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı beyaz şarap 3 çorba kaşığı un Tuz, beyazbiber Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın. Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin. Yeniden yıkayın. Zeytinyağını bir tavaya alın. Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin. Renkleri değişene dek soteleyin. Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin. Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin. Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın. Güveclere doldurarak. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın. |
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi
Hamsi Buğulama MALZEMELER 300 gr kılçıksız hamsi 2 adet küçük boy soğan 1 adet limon 1 çay bardağı su ½ çay bardağı zeytinyağı Tuz HAZİRLANİŞİ Yıkanmış temizlenmiş hamsiyi bir kaba alın, tuzla harmanlayın. Limonunuzun kabuğunu soyun, dilimleyin. Soğanınızı halka doğrayın. Cam fırın kabına halkaladığınız soğanları yayın.Üzerine ,fileto şeklindeki hamsileri birbirinin üzerine yarım kısımlarını bindirerek dizin. Dilim limonları ekleyin. Su ve zeytinyağını ekleyerek 180-200 derecelik fırında önce alt, daha sonra alt-üst olarak, üzerini kapatmadan 50 dk kadar pişirin. Afiyet olsun. Not: *Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur. *Tarif, 22×22 borcam ölçüsüdür. *Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz,ancak pişirimde karardığı için tercih etmiyorum *Servis önerisi, roka salata, yeşil salata ve tere |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.