ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937344)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:57 AM

Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi
 

MALZEMELER
50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın. Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin. Yeniden yıkayın.
Zeytinyağını bir tavaya alın. Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin. Renkleri değişene dek soteleyin. Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin. Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin. Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın.
Güveclere doldurarak. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:57 AM

Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik) Yemek Tarifi
 

Hamsi Buğulama
MALZEMELER
300 gr kılçıksız hamsi
2 adet küçük boy soğan
1 adet limon
1 çay bardağı su
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz

HAZİRLANİŞİ
Yıkanmış temizlenmiş hamsiyi bir kaba alın, tuzla harmanlayın. Limonunuzun kabuğunu soyun, dilimleyin. Soğanınızı halka doğrayın.

Cam fırın kabına halkaladığınız soğanları yayın.Üzerine ,fileto şeklindeki hamsileri birbirinin üzerine yarım kısımlarını bindirerek dizin. Dilim limonları ekleyin. Su ve zeytinyağını ekleyerek 180-200 derecelik fırında önce alt, daha sonra alt-üst olarak, üzerini kapatmadan 50 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Not: *Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur.
*Tarif, 22×22 borcam ölçüsüdür.
*Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz,ancak pişirimde karardığı için
tercih etmiyorum
*Servis önerisi, roka salata, yeşil salata ve tere



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.