Soğan Çorbası Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Çorbası Nasıl YapılırSoğan Çorbası nasıl yapılır Soğan Çorbası tarifi Malzemeler : 400 gr Soğan 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 5 Bardak Et Suyu 1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber 4 Dilim Tost Ekmeği 1 Bardak Gravyer veya Kaşar Peyniri Rendesi Tarif : Önce fırınınızı orta hararette ısıtın Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup, piyaz doğrayınız Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kısmını küçük küpler halinde kesin Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişiriniz Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayınız Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin Yağ kızınca, soğanları katıp, 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün Et suyunu ve biberi katın Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişiriniz Çorbayı, bir kepçesini ayırıp, kalanı derin bir cam kaba aktarın Üzerine sırasıyla, kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştiriniz Ayırdığınız bir kepçe çorbayı peyniriniz üzerine dökün Kabı fırının en üst katına sürün 2 dakika sonra kabı fırından alıp, soğan çorbasını sıcak olarak servis ediniz |
|