ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Soğan Çorbası Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936923)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:19 AM

Soğan Çorbası Nasıl Yapılır
 

Soğan Çorbası nasıl yapılır. Soğan Çorbası tarifi

Malzemeler :

400 gr. Soğan

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

5 Bardak Et Suyu

1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber

4 Dilim Tost Ekmeği

1 Bardak Gravyer veya Kaşar Peyniri Rendesi

Tarif :

Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup, piyaz doğrayınız. Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kısmını küçük küpler halinde kesin. Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişiriniz. Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayınız.

Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin. Yağ kızınca, soğanları katıp, 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün. Et suyunu ve biberi katın. Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişiriniz.

Çorbayı, bir kepçesini ayırıp, kalanı derin bir cam kaba aktarın. Üzerine sırasıyla, kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştiriniz. Ayırdığınız bir kepçe çorbayı peyniriniz üzerine dökün. Kabı fırının en üst katına sürün. 2 dakika sonra kabı fırından alıp, soğan çorbasını sıcak olarak servis ediniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.