Süleymaniye Çorbası Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Süleymaniye Çorbası Nasıl YapılırSüleymaniye Çorbası nasıl yapılır Süleymaniye Çorbası tarifiMalzemeler : 250 gr kırmızı mercimek 125 gr ıspanak 125 gr margarin 1 çorba kaşığı un Yarım adet havuç Yarım adet domates Yarım adet kabak Yarım adet soğan Yarım adet patates 2 diş sarmısak Yeterince su 1 çay kaşığı tuz Köftesi için : 125 gr yağsız kıyma 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz Tarif : Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzünüz ![]() Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyiniz ![]() Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurunuz ![]() 3 su bardağı su ilave edip pişiriniz ![]() Köftesi için : Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave ediniz ![]() Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyiniz ![]() Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapınız ![]() Ve bu köfteleri yağda kızartınız ![]() Kızartığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dk kadar pişirip ateşten alınız![]() Sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|