![]() |
Süleymaniye Çorbası Nasıl Yapılır
Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır. Süleymaniye Çorbası tarifi Malzemeler : 250 gr kırmızı mercimek 125 gr ıspanak 125 gr margarin 1 çorba kaşığı un Yarım adet havuç Yarım adet domates Yarım adet kabak Yarım adet soğan Yarım adet patates 2 diş sarmısak Yeterince su 1 çay kaşığı tuz Köftesi için : 125 gr yağsız kıyma 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz Tarif : Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzünüz. Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyiniz. Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurunuz. 3 su bardağı su ilave edip pişiriniz. Köftesi için : Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave ediniz. Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyiniz. Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapınız. Ve bu köfteleri yağda kızartınız. Kızartığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dk. kadar pişirip ateşten alınız. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.