![]() |
Ramazan Da Tercih Edılen Corbalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Da Tercih Edılen CorbalarRamazan da tercih edılen corbalar Tennuri Çorbası 8 kişilik Malzemeler: •1 su bardağı nohut, bir gece önceden ıslatılmış •1 su bardağı kırmızı mercimek •yarım su bardağı pirinç •1 yemek kaşığı tereyağı •2 soğan, yemeklik doğranmış •350gr kuşbaşı et, çok küçük doğranmış veya kıyma •2 yemek kaşığı un •kaynamış et suyu veya su •tuz •nane •pul biber Hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Keş Çorbası ![]() Malzemeler 1 çay bardağı nohut 1 su bardağı yarma 1 çay bardağı yeşil mercimek su soğan tereyağı nane keş Keş Çorbası Tarifi Su ile ezerek keşi hazır edin ![]() Sonra tencerenize yeşil mercimeği, haşlanmış yarmayı ve nohutu ekleyip suyunu koyun ve kaynamaya bırakın ![]() Üzerine keşi ekleyip kaynatın ![]() Soğanı küçük, küçük doğrayıp tavaya tereyağla alıp soteleyin ve üstüne nane ilave edin ![]() Hazırlanan sosu çorbaya ilave edip servise sunun ![]() Çerkez Çorbası ![]() Malzemeler 1 su bardağı mısır 1 su bardağı aşurelik buğday tavuk suyu terbiyesi için: 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta üzeri için: 1 kase tavuk eti tuz tereyağı nane sıvıyağ Çerkez Çorbası Tarifi En başta hazırladığınız tavuk suyunun üstüne mısırları ekleyip kaynamaya bırakın ![]() Mısırlar piştikden sonra haşlanmış buğdayları ekleyin ![]() Diğer tarafta yoğurt,yumurta sarısı ve unu birbirine karıştırıp terbiye hazırlayın ![]() Üzerine soğuk su ve tuz ekleyip kıvamını ayarlayıp tencereye ekleyin ![]() Didiklediğiniz tavuk etini tencereye ilave edin ![]() Farklı bir tavada tereyağını erip kuru veya taze nane kızdırıp hazırlayın ![]() Servis kasesine alınan çorbanın üzerine hazırlanan sosdan gezdirip sıcak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|