ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Ramazan Da Tercih Edılen Corbalar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936874)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:27 AM

Ramazan Da Tercih Edılen Corbalar
 

Ramazan da tercih edılen corbalar

Tennuri Çorbası

8 kişilik

Malzemeler:

•1 su bardağı nohut, bir gece önceden ıslatılmış
•1 su bardağı kırmızı mercimek
•yarım su bardağı pirinç
•1 yemek kaşığı tereyağı
•2 soğan, yemeklik doğranmış
•350gr kuşbaşı et, çok küçük doğranmış veya kıyma
•2 yemek kaşığı un
•kaynamış et suyu veya su
•tuz
•nane
•pul biber
Hazırlanması:

1.Akşamdan ıslattığınız nohutu yıkayıp yarı diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlanınca mercimek ve pirinci ilave edip pişirmeye devam edin.
2.Ayrı bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince etleri ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekince unu ilave edip 1-2 dakika çevirin. Nohut, mercimek ve pirinç karışımını et tenceresine ekleyin. Birkaç kez karıştırıp üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
3.Etler iyice yumuşayana kadar pişirip tuzunu ve baharatlarını ekleyin.

Keş Çorbası

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

1 çay bardağı nohut
1 su bardağı yarma
1 çay bardağı yeşil mercimek
su
soğan
tereyağı
nane
keş

Keş Çorbası Tarifi

Su ile ezerek keşi hazır edin.
Sonra tencerenize yeşil mercimeği, haşlanmış yarmayı ve nohutu ekleyip suyunu koyun ve kaynamaya bırakın.
Üzerine keşi ekleyip kaynatın.
Soğanı küçük, küçük doğrayıp tavaya tereyağla alıp soteleyin ve üstüne nane ilave edin.
Hazırlanan sosu çorbaya ilave edip servise sunun.

Çerkez Çorbası

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

1 su bardağı mısır
1 su bardağı aşurelik buğday
tavuk suyu
terbiyesi için:
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
üzeri için:
1 kase tavuk eti
tuz
tereyağı
nane
sıvıyağ

Çerkez Çorbası Tarifi

En başta hazırladığınız tavuk suyunun üstüne mısırları ekleyip kaynamaya bırakın.
Mısırlar piştikden sonra haşlanmış buğdayları ekleyin.
Diğer tarafta yoğurt,yumurta sarısı ve unu birbirine karıştırıp terbiye hazırlayın.
Üzerine soğuk su ve tuz ekleyip kıvamını ayarlayıp tencereye ekleyin.
Didiklediğiniz tavuk etini tencereye ilave edin.
Farklı bir tavada tereyağını erip kuru veya taze nane kızdırıp hazırlayın.
Servis kasesine alınan çorbanın üzerine hazırlanan sosdan gezdirip sıcak servise sunun.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.