Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli Nasıl YapılırTavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli nasıl yapılır Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli tarifiMalzemeler : 3 çorba kaşığı margarin 100 gram soğan, pırasa ve kereviz karışımı (ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış) 6 çorba kaşığı un 5 su bardağı tavuk suyu (sıcak) büke garni 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 50 gram tel şehriye 1 tavuk göğsü (haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış) 2 orta boy konkase domates Tarif : Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave ediniz Sebzeleri hafif ateşte pişiriniziz Tencereye unu ilave ediniz Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişiriniziz![]() Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın Harlı ateşte bir taşını kaynatınız Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave ediniz 30-45 dakika kadar pişirip,zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın![]() Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatınız Tuz ve biberini kontrol ediniz Tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapınız![]() |
|
|
|