![]() |
Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli Nasıl Yapılır
Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli nasıl yapılır. Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli tarifi Malzemeler : 3 çorba kaşığı margarin 100 gram soğan, pırasa ve kereviz karışımı (ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış) 6 çorba kaşığı un 5 su bardağı tavuk suyu (sıcak) büke garni 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 50 gram tel şehriye 1 tavuk göğsü (haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış) 2 orta boy konkase domates Tarif : Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave ediniz.Sebzeleri hafif ateşte pişiriniziz. Tencereye unu ilave ediniz. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişiriniziz. Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın. Harlı ateşte bir taşını kaynatınız. Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave ediniz. 30-45 dakika kadar pişirip,zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın. Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın. Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın. Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatınız. Tuz ve biberini kontrol ediniz. Tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.