![]() |
Hamurlu Gerdan Çorbası Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamurlu Gerdan Çorbası Yemek TarifleriHamurlu Gerdan Çorbası yemek tarifleri Süre 45 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Adet gerdan 6 Su bardağı su 3 Adet yumurta 3 Çorba kaşığı un 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çorba kaşığı tereyağ Kırmızı tozbiber Tuz, karabiber Kızartmak için sıvıyağ Hamuru için : 3 Adet yumurta Aldığı kadar un Tuz Süslemek için : Nane yaprakları Hazırlanışı Gerdanı suda haşlayın ![]() Haşlama suyunu başka bir tencereye alın ![]() Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin ![]() Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın ![]() Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin ![]() Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin ![]() Tuzunu ve karabiberini ayarlayın ![]() Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin ![]() Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin ![]() Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() Hamurlu Gerdan Çorbası yemek tarifleri |
![]() |
![]() |
|