Terbiyeli Paça Çorbası Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Paça Çorbası Nasıl YapılırTerbiyeli Paça Çorbası nasıl yapılır Terbiyeli Paça Çorbası tarifiMalzemeler : Paça Malzemesi 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur) 4 Su Bardağı Su Tuz Terbiye Malzemesi 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta 1 Limon Suyu 6 Çorba Kaşığı Sirke 6 Diş Sarmısak Tarif : Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişiriniz ![]() Başka bir tencerede tereyağını kızdırın Unu ilave edip 2 dakika kavurunuz Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırınız 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyiniz Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave ediniz![]() Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapınız![]() Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur![]() |
|
|
|