![]() |
Terbiyeli Paça Çorbası Nasıl Yapılır
Terbiyeli Paça Çorbası nasıl yapılır. Terbiyeli Paça Çorbası tarifi Malzemeler : Paça Malzemesi 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur) 4 Su Bardağı Su Tuz Terbiye Malzemesi 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta 1 Limon Suyu 6 Çorba Kaşığı Sirke 6 Diş Sarmısak Tarif : Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişiriniz. Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurunuz. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırınız. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyiniz. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave ediniz. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapınız. Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.