![]() |
Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) Nasıl YapılırYoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 su bardağı nohut 2 su bardağı pirinç 8-10 su bardağı et suyu 3 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz NOT : Nohudu akşamdan ıslatın ![]() Tarif : 8-10 saat önce ıslattığınız nohudu haşlayınız ![]() Pirinci yıkayıp 8-10 su bardağı et suyu ile haşlayınız ![]() Nohutları ilave edip pişiriniz ![]() Yoğurdu tencereye alıp yumurta ve tuz ilave ederek iyice çırpınız ![]() Kısık ateşte karıştırarak ılıtınız ![]() Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye boşaltınız ![]() Teryağını eritip içine kuru naneyi ekleyiniz ve çorbanın üzerine gezdiriniz ![]() Sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() NOT : Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte de ilave edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|