![]() |
Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) Nasıl Yapılır
Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) nasıl yapılır. Yoğurtlu Pirinç Çorbası (Kel Lebeniye) tarifi Malzemeler : 1 su bardağı nohut 2 su bardağı pirinç 8-10 su bardağı et suyu 3 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz NOT : Nohudu akşamdan ıslatın. Tarif : 8-10 saat önce ıslattığınız nohudu haşlayınız. Pirinci yıkayıp 8-10 su bardağı et suyu ile haşlayınız. Nohutları ilave edip pişiriniz. Yoğurdu tencereye alıp yumurta ve tuz ilave ederek iyice çırpınız. Kısık ateşte karıştırarak ılıtınız. Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye boşaltınız. Teryağını eritip içine kuru naneyi ekleyiniz ve çorbanın üzerine gezdiriniz. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. NOT : Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte de ilave edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.