|
|
Konu Araçları |
almanya, böğürtlenlı, cheese, franbuazlı, tarifi, yemek |
Franbuazlı Ve Böğürtlenlı Cheese (Almanya) Yemek Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Franbuazlı Ve Böğürtlenlı Cheese (Almanya) Yemek TarifiFRANBUAZLI VE BÖĞÜRTLENLI CHEESE (ALMANYA) Malzemeler: 125 gr süt 2 yumurta sarısı 13 su bardağı şeker 3 adet jelatin 150 gr krem peynir 1 su bardağı süzme yoğurt 250 gr krem şanti 1 adet limon kabuğu rendesi Hamur için: 1 su bardağı un 12 su bardağı çavdar unu 1 yemek kaşığı pudra şekeri yarım paket margarin 1 yumurta 12 hazır pandispanya kırıntısı 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Bütün malzemeyi bir kapta, hamur haline gelinceye kadar yoğurun ve 45 cm kalınlığında açıp pişirin Sütü ocakta kaynatın Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve şekeri çırpın Karışımı sütün içine ilave edin ye 3-4 dakika kaynatın Üzerine limon kabuğu ve jelatini ekleyin Daha sonra ocaktan indirerek soğumaya bırakın Krem peyniri ve süzme yoğurdu birlikte çırpın, soğuyan süte ilave edin Aynı zamanda krem şantiyi de bir kapta çırptıktan sonra karışıma ekleyin 45 cm kalınlığındaki hamura kalıbı geçirin Ve üzerine malzemeyi doldurun |
|