![]() |
Brezilya Mutfağı - Brezilya Usulü Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Mutfağı - Brezilya Usulü Pilav TarifiBrezilya Mutfağı-Brezilya Usulü Pilav Tarifi Malzemeler 250 gram soyulmuş karides tereyağı ya da margarin 2 su bardağı pirinç toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı salça maydanoz 1 diş sarımsak tuz 2 adet soğan 300 gr sulu domates 6 çorba kaşığı zeytinyağı 600 gr et suyu Yapılışı 4 Kişilik Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın ![]() Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın ![]() ![]() Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|