ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Brezilya Mutfağı - Brezilya Usulü Pilav Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936514)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:01 AM

Brezilya Mutfağı - Brezilya Usulü Pilav Tarifi
 

Brezilya Mutfağı-Brezilya Usulü Pilav Tarifi

Malzemeler

250 gram soyulmuş karides

tereyağı ya da margarin

2 su bardağı pirinç

toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı salça

maydanoz

1 diş sarımsak

tuz

2 adet soğan

300 gr sulu domates

6 çorba kaşığı zeytinyağı

600 gr et suyu

Yapılışı

4 Kişilik

Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın.

Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirinç etsuyunu çekmeli. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin.

Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin.

Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.