Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı KöfteKuru Kayısılı KöfHazırlama Süresi : 20 dk ![]() Pişirme Süresi : 30 dk ![]() Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz Tarif Seviyesi : orta Bu tarif 223 kişi tarafından incelendi ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuru kayısı 1 küçük kabuk tarçın 400 gram domates,küçük küçük doğranmış 1 adet soğan,ince doğranmış Köfte için; 350 gram dana kıyma 1 diş sarımsak,dövülmüş tuz 1 adet yumurta 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı kekik 1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber Üzeri için; 25 gram badem 1 avuç taze kişniş * Patates Yahnisi * Soğanlı Tart * Breton Çorbası * Fransız Usulü Dana Ciğeri * Vişneli Yoğurt Tatlısı * Fransız Usulü Tavuk Sarma Derin bir kasenin içerisine kıymayı,baharatları;(kimyon,karabiber,pulbiber, tuz )yumurtayı,dövülmüş sarımsağı koyup iyice yoğurun Yoğurduğunuz bu harçtan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın Yuvarladığınız bu köfteleri az yağda arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletin![]() Ayrı bir tenecereye zeytinyağını koyun ve bu yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun Üzerine sırası ile küp küp doğranmış domatesleri,kuru kayısıları ilave edip 4-5 dakika soteleyin Kızarmış köfteleride ekleyin Ardından 2 bardak su koyup (içerisine kabuk tarçınıda atın)pişmeye bırakın Servis yaparken kıyılmış bademlerle ve taze kişniş yaprakları ile süsleyin Afiyet olsun![]() te |
|
|
|