![]() |
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Köfte
Kuru Kayısılı KöfHazırlama Süresi : 20 dk. Pişirme Süresi : 30 dk. Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz Tarif Seviyesi : orta Bu tarif 223 kişi tarafından incelendi. 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuru kayısı 1 küçük kabuk tarçın 400 gram domates,küçük küçük doğranmış 1 adet soğan,ince doğranmış Köfte için; 350 gram dana kıyma 1 diş sarımsak,dövülmüş tuz 1 adet yumurta 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı kekik 1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber Üzeri için; 25 gram badem 1 avuç taze kişniş * Patates Yahnisi * Soğanlı Tart * Breton Çorbası * Fransız Usulü Dana Ciğeri * Vişneli Yoğurt Tatlısı * Fransız Usulü Tavuk Sarma Derin bir kasenin içerisine kıymayı,baharatları;(kimyon,karabiber,pulbiber, tuz )yumurtayı,dövülmüş sarımsağı koyup iyice yoğurun.Yoğurduğunuz bu harçtan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın.Yuvarladığınız bu köfteleri az yağda arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletin. Ayrı bir tenecereye zeytinyağını koyun ve bu yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun.Üzerine sırası ile küp küp doğranmış domatesleri,kuru kayısıları ilave edip 4-5 dakika soteleyin.Kızarmış köfteleride ekleyin.Ardından 2 bardak su koyup (içerisine kabuk tarçınıda atın)pişmeye bırakın.Servis yaparken kıyılmış bademlerle ve taze kişniş yaprakları ile süsleyin.Afiyet olsun.. te |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.