Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azeri, mutfağı, sütlü, sıyıg, tarifi

Azeri Mutfağı - Sütlü Sıyıg Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Mutfağı - Sütlü Sıyıg Tarifi




Azeri Mutfağı- Sütlü Sıyıg Tarifi

Malzemeler

Kişi başına 250g süt, 50g pirinç, 10g tere yağı, tarçın, safran ve tuz

Yapılışı

1 su bardağı süte 1 su bardağı su katılıp kaynatılır, tuz koyulur ve kısık ateşte pişirilir Sofraya vermeden önce üzerine safran suyu(0,1g safran 50ml suda çözdürülür), tarçın,tere yağı dökülür

Afiyet olsun!



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.