Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cin, mutfağı, mücveri, pirinç

Pirinç Mücveri - Çin Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinç Mücveri - Çin Mutfağı




Pirinç Mücveri - Çin Mutfağı

Malzemeler:

300 gr Uzun Taneli Pirinc

250 gr Taze Sogan

200 gr Kirmizi Tatli Biber

125 gr Margarin

2 Yemek Kasigi Soya Sosu

1 Dis Ezilmis Sarmisak

4 Adet Yumurta

Aci Kirmizi Biber

Tuz

Yapilisi:

Pirincleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika hasladiktan sonra süzüp sogumaya birakin Taze sogani ince seritler halinde dograyin Kirmizi dolmalik biberleri ayiklayip serit serit kesin Biber ve taze soganlari hasladiginiz pirince katin Yumurta, soya sosu, sarmisagi ve aci biberi karistirin Diger tarafta margarini bir tavada eritin Hazirladiginiz karisimi porsiyon porsiyon bir yemek kasik yardimi ile tavaya koyun, üzerine bastirip yassilastirin Her iki tarafini 3-4 dakika olmak üzere citir citir kizartin Fazla yagin süzülmesi icin ayri bir kaba alin, sonra tatli-eksi Cin sosu ile birlikte servis yapin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.