Alman Mutfağı - Domatesli Gulaj |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı - Domatesli GulajAlman Mutfağı-Domatesli Gulaj Malzemeler 1 kg dana kuşbaşı 1 demet taze soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1/2 su bardağı süt kreması 4 adet soğan Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı un 400 ml et suyu 2 çay bardağı beyaz şarap 500 gr domates Yapılışı Eti kızgın yağda kızartın Tuz ve karabiberi ekleyin Soğanları soyun , şerit şerit kesin ve etlerle beraber pembeleştirin Kavurduğunuz etlere domates salçasını ve unu ekleyin Sırasıyla et suyu ve şarabı ilave edin Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişirin Diğer tarafta domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın Taze soğanları ince ince doğrayın Taze soğan ve kremayı işme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere katın En son domatesleri koyup, ateşten alın Patates püresi ile beraber servis yapın Afiyet Olsun ! |
|
|
|