ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alman Mutfağı - Domatesli Gulaj (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936354)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:28 AM

Alman Mutfağı - Domatesli Gulaj
 

Alman Mutfağı-Domatesli Gulaj

Malzemeler

1 kg. dana kuşbaşı

1 demet taze soğan

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1/2 su bardağı süt kreması

4 adet soğan

Tuz, karabiber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı un

400 ml et suyu

2 çay bardağı beyaz şarap

500 gr. domates

Yapılışı

Eti kızgın yağda kızartın. Tuz ve karabiberi ekleyin.

Soğanları soyun , şerit şerit kesin ve etlerle beraber pembeleştirin.

Kavurduğunuz etlere domates salçasını ve unu ekleyin.

Sırasıyla et suyu ve şarabı ilave edin. Ağzı kapalı olarak

kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişirin.

Diğer tarafta domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Taze soğan ve kremayı

işme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere katın.

En son domatesleri koyup, ateşten alın. Patates püresi

ile beraber servis yapın. Afiyet Olsun !




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.