![]() |
Alman Mutfağı - Domatesli Gulaj
Alman Mutfağı-Domatesli Gulaj Malzemeler 1 kg. dana kuşbaşı 1 demet taze soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1/2 su bardağı süt kreması 4 adet soğan Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı un 400 ml et suyu 2 çay bardağı beyaz şarap 500 gr. domates Yapılışı Eti kızgın yağda kızartın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Soğanları soyun , şerit şerit kesin ve etlerle beraber pembeleştirin. Kavurduğunuz etlere domates salçasını ve unu ekleyin. Sırasıyla et suyu ve şarabı ilave edin. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişirin. Diğer tarafta domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın. Taze soğanları ince ince doğrayın. Taze soğan ve kremayı işme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere katın. En son domatesleri koyup, ateşten alın. Patates püresi ile beraber servis yapın. Afiyet Olsun ! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.