Alman Mutfağı - Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı - Sebzeli Yumurtalı KuşkonmazAlman Mutfağı-Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz Malzemeler 500 gr yeşil kuşkonmaz 1 yemek kaşığı limon suyu 250 gr araka bezelye ve havuç Tuz, karabiber 400 ml sebze suyu 4 adet haşlanmış katı yumurta 1 yemek kaşığı un 400 gr margarin 150 ml krem şanti 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz Yapılışı Kuşkonmazı soyup,3 cm uzunluğunda parçalara bölün Arakaları 3 parçaya bölün Havuçları soyun,dilimleyin Sebzeleri sebze suyunda 8 dakika pişirip süzün, suyunu bir kaba alın Yumurtaları ortadan uzunlamasına ikiye ayırın Unu kızgın yağda kavurun Sebze suyunu ve kremşantiyi ilave edin 5 dk karıştırarak pişirin Limon suyu, maydanoz, tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ile sos hazırlayın Sosu sebzelere katıp haşlanmış yumurta ve patateslerle birlikte servis yapın ![]() Afiyet Olsun ! |
|
|
|