![]() |
Alman Mutfağı - Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz
Alman Mutfağı-Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz Malzemeler 500 gr. yeşil kuşkonmaz 1 yemek kaşığı limon suyu 250 gr. araka bezelye ve havuç Tuz, karabiber 400 ml. sebze suyu 4 adet haşlanmış katı yumurta 1 yemek kaşığı un 400 gr. margarin 150 ml. krem şanti 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz Yapılışı Kuşkonmazı soyup,3 cm. uzunluğunda parçalara bölün. Arakaları 3 parçaya bölün. Havuçları soyun,dilimleyin. Sebzeleri sebze suyunda 8 dakika pişirip süzün, suyunu bir kaba alın. Yumurtaları ortadan uzunlamasına ikiye ayırın. Unu kızgın yağda kavurun. Sebze suyunu ve kremşantiyi ilave edin. 5 dk karıştırarak pişirin. Limon suyu, maydanoz, tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ile sos hazırlayın. Sosu sebzelere katıp haşlanmış yumurta ve patateslerle birlikte servis yapın.. Afiyet Olsun ! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.