![]() |
Kup Jag Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kup Jag Yemek TarifiKup Jak[fransiz Mutfaği] Malzemeler : 2 su bardağı karışık meyve (küçük küçük doğranmış) 2 çorba kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı limon suyu 7 çorba kaşığı vişne likörü 2 su bardağı limon dondurması 2 su bardağı böğürtlen dondurması 1/3 su bardağı kabuksuz badem (ortadan ikiye bölünmüş) Hazırlanışı : Orta boy bir kasede, karışık meyve, şeker, limon suyu ve 6 çorba kaşığı vişne likörünü kaşıkla iyice karıştırın ![]() ![]() Servis yapacağınız 6 tane kup bardağını da 30 dakika buzdolabında bekletin ![]() Bir çorba kaşığı böğürtlen dondurması ile bir çorba kaşığı limon dondurmasını bardaklara aralarında biraz açıklık bırakarak yan yana koyun ![]() Meyveyi buzdolabından çıkarıp bir bir çorba kaşığı alarak dondurmaların arasına koyun ![]() Kup Jak'e geri kalan vişne likörünü serpip, bademlerle süsleyerek hemen servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Kup Jag Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kup Jag Yemek TarifiFINDIKLI TAVUK ETİ Malzemeler 4 tavuk göğüs eti, 1 yumurta 1 çay bardağı un, 1 su bardağı fındık 2-3 dal frenk soğanı Tuz, karabiber Ayçiçeği yağı Garnitür için 10 kırmızı kiraz domates 10 sarı kiraz domates Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak ve Tuz FINDIKLI TAVUK ETİ TARİFİ Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|