ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kup Jag Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936351)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:28 AM

Kup Jag Yemek Tarifi
 

Kup Jak[fransiz Mutfaği]
Malzemeler :
2 su bardağı karışık meyve (küçük küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
7 çorba kaşığı vişne likörü
2 su bardağı limon dondurması
2 su bardağı böğürtlen dondurması
1/3 su bardağı kabuksuz badem (ortadan ikiye bölünmüş)

Hazırlanışı :
Orta boy bir kasede, karışık meyve, şeker, limon suyu ve 6 çorba kaşığı vişne likörünü kaşıkla iyice karıştırın. Kasenin üstünü kapatıp buzdolabında 1 saat soğutun.

Servis yapacağınız 6 tane kup bardağını da 30 dakika buzdolabında bekletin.

Bir çorba kaşığı böğürtlen dondurması ile bir çorba kaşığı limon dondurmasını bardaklara aralarında biraz açıklık bırakarak yan yana koyun.

Meyveyi buzdolabından çıkarıp bir bir çorba kaşığı alarak dondurmaların arasına koyun.

Kup Jak'e geri kalan vişne likörünü serpip, bademlerle süsleyerek hemen servis yapın



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:28 AM

Kup Jag Yemek Tarifi
 

FINDIKLI TAVUK ETİ Malzemeler

4 tavuk göğüs eti, 1 yumurta

1 çay bardağı un, 1 su bardağı fındık

2-3 dal frenk soğanı

Tuz, karabiber

Ayçiçeği yağı

Garnitür için

10 kırmızı kiraz domates

10 sarı kiraz domates

Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak ve Tuz

FINDIKLI TAVUK ETİ TARİFİ

Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın. Un, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Frenk soğanı ile bağlayarak süsleyin. Garnitür için, domatesleri ortadan ikiye bölün. Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip soteleyin. Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek harmanlayın. Fındıklı tavuk ile tabağa alarak sıcak servis yapın



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.