Alman Mutfağı - Elma Çipsi - Apfel Chips Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Mutfağı - Elma Çipsi - Apfel Chips TarifiAlman Mutfağı-Elma Çipsi - Apfel Chips Tarifi Malzemeler 2 kisi icin, 2-3 elma Yapılışı Firini 110°C (225°F) isitin Firinin sicakligi cok yuksek olmamali cunku maksat meyvalari kurutmak, pisirmek degil Elmalari yikayin ve kurutun Ortasini oyun, veya uclarini bir bicakla cikarin Elmalari 2-3 milimetre kalinliginda kesin Dilimler ne kadar inceyse, o kadar cabuk firindan cikarlar Firin tepsilerin ustune yaglanmis kagit yerlestirin Ustune elma dilimleri dizin, ustune tarcin veya zencefil gezdirebilirsiniz 1 5 saat pisirin, elmalari cevirin ve bir daha 1 5 saat pisirin Firini kapatip, dilimleri sogutmaya birakin *Bu dilimleri hava almayan bir kutuda bir kac gun saklayabilirsiniz ![]() |
|
|
|