![]() |
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta TarifiFransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi Mutfak:Fransız Mutfağı Zorluk:2 Süre2 Malzemeler : 300 Gr kuru kayısı (akşamdan suda bekletilmiş) 70 Gr un 70 Gr tozşeker 2 Çorba kaşığı sıvı yağ 50 Gr krema 3 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış) Bir tutam tuz Hazırlanışı : Derin bir kabın içerisinde un, şeker, yağ ve yumurta sarılarını iyice karıştırın ![]() Diğer tarafta, yumurta aklarını derin bir kabın içerisine alın ![]() El mikseri ile (bir tutam tuz ekleyerek) katılaşana kadar çırpın ![]() Bir spatula yardımı ile hazırladığınız karışıma ekleyin ![]() Fırın kabını çok hafif yağlayın ![]() Kayısıları içerisine yerleştirin ![]() Üzerine karışımı boşaltın ![]() Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 15,20 dakika pişirin ![]() Ilık olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|