Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta TarifiFransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi Mutfak:Fransız Mutfağı Zorluk:2 Süre2 Malzemeler : 300 Gr kuru kayısı (akşamdan suda bekletilmiş) 70 Gr un 70 Gr tozşeker 2 Çorba kaşığı sıvı yağ 50 Gr krema 3 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış) Bir tutam tuz Hazırlanışı : Derin bir kabın içerisinde un, şeker, yağ ve yumurta sarılarını iyice karıştırın Diğer tarafta, yumurta aklarını derin bir kabın içerisine alın El mikseri ile (bir tutam tuz ekleyerek) katılaşana kadar çırpın Bir spatula yardımı ile hazırladığınız karışıma ekleyin Fırın kabını çok hafif yağlayın Kayısıları içerisine yerleştirin Üzerine karışımı boşaltın Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 15,20 dakika pişirin Ilık olarak servis yapın |
|