Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, kayısılı, kuru, mutfağı, pasta, tarifi

Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi




Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi

Mutfak:Fransız Mutfağı
Zorluk:2
Süre2
Malzemeler :
300 Gr kuru kayısı (akşamdan suda bekletilmiş)
70 Gr un
70 Gr tozşeker
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
50 Gr krema
3 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış)
Bir tutam tuz
Hazırlanışı :
Derin bir kabın içerisinde un, şeker, yağ ve yumurta sarılarını iyice karıştırın
Diğer tarafta, yumurta aklarını derin bir kabın içerisine alın

El mikseri ile (bir tutam tuz ekleyerek) katılaşana kadar çırpın

Bir spatula yardımı ile hazırladığınız karışıma ekleyin

Fırın kabını çok hafif yağlayın

Kayısıları içerisine yerleştirin

Üzerine karışımı boşaltın

Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 15,20 dakika pişirin

Ilık olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.