ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936316)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:34 AM

Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi
 

Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi

Mutfak:Fransız Mutfağı
Zorluk:2
Süre2
Malzemeler :
300 Gr kuru kayısı (akşamdan suda bekletilmiş)
70 Gr un
70 Gr tozşeker
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
50 Gr krema
3 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış)
Bir tutam tuz
Hazırlanışı :
Derin bir kabın içerisinde un, şeker, yağ ve yumurta sarılarını iyice karıştırın.
Diğer tarafta, yumurta aklarını derin bir kabın içerisine alın.

El mikseri ile (bir tutam tuz ekleyerek) katılaşana kadar çırpın.

Bir spatula yardımı ile hazırladığınız karışıma ekleyin.

Fırın kabını çok hafif yağlayın.

Kayısıları içerisine yerleştirin.

Üzerine karışımı boşaltın.

Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 15,20 dakika pişirin.

Ilık olarak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.