Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hint, mutfağı, puri

Puri - Hint Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Puri - Hint Mutfağı




Puri Hint Mutfagi

Malzemeler:

250 grbugday unu

1 corba kasigi ghi

1 cimdik tuz

kizartmak icin ayrica ghi

Yapilisi:

Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir

Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur

Nemli bir beze sarilarak 30 dak bekletilirHamur 4 er cm capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir

Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir

Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir

Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.