ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Puri - Hint Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936315)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:34 AM

Puri - Hint Mutfağı
 

Puri Hint Mutfagi

Malzemeler:

250 gr.bugday unu

1 corba kasigi ghi

1 cimdik tuz

kizartmak icin ayrica ghi

Yapilisi:

Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir.

Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur.

Nemli bir beze sarilarak 30 dak. bekletilir.Hamur 4 er cm. capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir.

Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir.

Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir. Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir.

Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.