Soğan Çorbasi - Fransız Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Çorbasi - Fransız MutfağıSOĞAN ÇORBASI - Fransız Mutfagı Malzemeler : 1 kg kuru beyaz soğan60 gr tereyağı1,5 lt et suyu2 çay kaşığı toz şeker 1 adet küçük ekmek 30 gr tereyağı90 gr peynirYapılışı : Önce soğanları doğrayın Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin![]() Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun Bu malzemeleri 20-25 dakikakısık ateşte pişirin ![]() Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika kaynasın ![]() Pembeleşen soğanların üzerine şeker serpin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin 10-15 dakikanın sonunda soğanlar kahverengi bir renk alacaklardır Yoğunlaşan et suyunu da ilave edip kısık ateşte 30 dakika daha pişirin![]() Eklerimizi hazırlamak için önce fırını 180 derecede ısıtın Tereyağını eritin Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün ve fırında 8-10 dakika kızartın![]() Çorbayı kaselere doldurun ve ortalarına fırında kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerini koyun Peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin Çorba kaselerini peynirler eriyinceye kadar ızgarada bekletin![]() |
|
|
|