Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbasi, fransız, mutfağı, soğan

Soğan Çorbasi - Fransız Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Çorbasi - Fransız Mutfağı




SOĞAN ÇORBASI - Fransız Mutfagı

Malzemeler :

1 kg kuru beyaz soğan

60 gr tereyağı

1,5 lt et suyu

2 çay kaşığı toz şeker

1 adet küçük ekmek

30 gr tereyağı

90 gr peynir

Yapılışı :

Önce soğanları doğrayın Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin

Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun Bu malzemeleri 20-25 dakika

kısık ateşte pişirin

Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika kaynasın

Pembeleşen soğanların üzerine şeker serpin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin 10-15 dakikanın sonunda soğanlar kahverengi bir renk alacaklardır Yoğunlaşan et suyunu da ilave edip kısık ateşte 30 dakika daha pişirin

Eklerimizi hazırlamak için önce fırını 180 derecede ısıtın Tereyağını eritin Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün ve fırında 8-10 dakika kızartın

Çorbayı kaselere doldurun ve ortalarına fırında kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerini koyun Peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin Çorba kaselerini peynirler eriyinceye kadar ızgarada bekletin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.