ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Soğan Çorbasi - Fransız Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936311)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:35 AM

Soğan Çorbasi - Fransız Mutfağı
 

SOĞAN ÇORBASI - Fransız Mutfagı

Malzemeler :

1 kg. kuru beyaz soğan

60 gr. tereyağı

1,5 lt. et suyu

2 çay kaşığı toz şeker

1 adet küçük ekmek

30 gr. tereyağı

90 gr. peynir

Yapılışı :

Önce soğanları doğrayın. Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin.

Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun. Bu malzemeleri 20-25 dakika

kısık ateşte pişirin.

Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika kaynasın.

Pembeleşen soğanların üzerine şeker serpin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. 10-15 dakikanın sonunda soğanlar kahverengi bir renk alacaklardır. Yoğunlaşan et suyunu da ilave edip kısık ateşte 30 dakika daha pişirin.

Eklerimizi hazırlamak için önce fırını 180 derecede ısıtın. Tereyağını eritin. Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün ve fırında 8-10 dakika kızartın.

Çorbayı kaselere doldurun ve ortalarına fırında kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerini koyun. Peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin. Çorba kaselerini peynirler eriyinceye kadar ızgarada bekletin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.