![]() |
Tamatar Panir Malai Kremalı Peynirli Domates - Hint Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tamatar Panir Malai Kremalı Peynirli Domates - Hint MutfağıTamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate s ) Hint Mutfagi Malzemeler: 8 Litre sut 8-9 corba kasigi limon suyu 4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus) 1/2 litre cig krema 2 corba kasigi ghi 2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz 1 tatli kasigi tane kimyon 1 tatli kasigi toz zerdecal 1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber 1 tatli kasigi tuz Yapilisi: Kaynar sütün icine limon suyu konur ![]() ![]() ![]() ![]() 5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir ![]() 10 dak ![]() ![]() Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur ![]() Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir ![]() Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir ![]() 1 dak ![]() ![]() ![]() Karabiber serpilip karistirilir ![]() ![]() *Puri ile lezzet ve besin degeri artar ![]() *Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir ![]() Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir ![]() *Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek |
![]() |
![]() |
|