![]() |
Tamatar Panir Malai Kremalı Peynirli Domates - Hint Mutfağı
Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate s ) Hint Mutfagi Malzemeler: 8 Litre sut 8-9 corba kasigi limon suyu 4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus) 1/2 litre cig krema 2 corba kasigi ghi 2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz 1 tatli kasigi tane kimyon 1 tatli kasigi toz zerdecal 1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber 1 tatli kasigi tuz Yapilisi: Kaynar sütün icine limon suyu konur. Sut kesilince atesten alinip 10 dak. bekletilir. Sonra bir tulbentten suzulur. 5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir. 10 dak. suzulmasi icin bekletilir. Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur. Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir. Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir. 1 dak. daha pisirilir. Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir. Karabiber serpilip karistirilir. Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir. *Puri ile lezzet ve besin degeri artar. *Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir. Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir. *Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.