ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tamatar Panir Malai Kremalı Peynirli Domates - Hint Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936303)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:36 AM

Tamatar Panir Malai Kremalı Peynirli Domates - Hint Mutfağı
 

Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate s ) Hint Mutfagi

Malzemeler:

8 Litre sut

8-9 corba kasigi limon suyu

4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus)

1/2 litre cig krema

2 corba kasigi ghi

2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz

1 tatli kasigi tane kimyon

1 tatli kasigi toz zerdecal

1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber

1 tatli kasigi tuz

Yapilisi:

Kaynar sütün icine limon suyu konur. Sut kesilince atesten alinip 10 dak. bekletilir. Sonra bir tulbentten suzulur.

5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir.

10 dak. suzulmasi icin bekletilir.

Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur.

Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir.

Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir.

1 dak. daha pisirilir. Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir.

Karabiber serpilip karistirilir. Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir.

*Puri ile lezzet ve besin degeri artar.

*Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir.

Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir.

*Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.