|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
acılı, almanya, kızartmalı, mutfağı, rheinisher |
![]() |
Acılı Kızartmalı Et Rheinisher - Almanya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Kızartmalı Et Rheinisher - Almanya MutfağıACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER) Almanya Mutfağı Malzemeler: Biftek 800 gr ![]() Havuç 2 adet Kereviz 100 gr ![]() Maydanoz 1 demet Soğan 2 adet Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt ![]() Defne yaprağı 2 adet Yeni bahar tanesi 2 adet Yağ 2 çorba kaşığı Kırmızı şarap 1/4 lt ![]() Çavdar kıtırı 100 gr ![]() Kuru üzüm 50 gr ![]() Tuz Karabiber Şeker pekmezi 1 çay kaşığı Ardıç tanesi 2 adet Yapilisi: Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın ![]() Soğanı soyun ve halka halka doğrayın ![]() Bir kapta sirke ve 1/2 lt ![]() ![]() Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın ![]() ![]() Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin ![]() Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın ![]() Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin ![]() Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın ![]() Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II ![]() ![]() ![]() Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun ![]() Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin ![]() ![]() Sicak olarak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|