ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acılı Kızartmalı Et Rheinisher - Almanya Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936217)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:50 AM

Acılı Kızartmalı Et Rheinisher - Almanya Mutfağı
 

ACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER) Almanya Mutfağı

Malzemeler:

Biftek 800 gr.

Havuç 2 adet

Kereviz 100 gr.

Maydanoz 1 demet

Soğan 2 adet

Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt.

Defne yaprağı 2 adet

Yeni bahar tanesi 2 adet

Yağ 2 çorba kaşığı

Kırmızı şarap 1/4 lt.

Çavdar kıtırı 100 gr.

Kuru üzüm 50 gr.

Tuz Karabiber

Şeker pekmezi 1 çay kaşığı

Ardıç tanesi 2 adet

Yapilisi:

Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın.

Soğanı soyun ve halka halka doğrayın.

Bir kapta sirke ve 1/2 lt. Suyu kaynatın.

Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın. Bir tarafta soğumaya bırakın.

Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin.

Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın.

Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin.

Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın.

Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun. 1/4 lt. Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin.

Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II. Konuma gelene dek ısıtın. Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin.

Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun.

Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin. Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin.

Sicak olarak servis yapin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.