![]() |
Macar Çorbası Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macar Çorbası Yemek TarifiMalzemeler : 1 adet yumurta 4 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı un 1 adet tavuk suyu tableti 4-5 dilim salam 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Nane Tuz Hazırlanışı : Yumurta ve yoğurdu bir çatalla iyice çırpın ve çorbayı pişireceğiniz tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() Küçük kareler şeklinde kestiğiniz salam dilimlerini tencereye koyun ![]() ![]() Tereyağını küçük bir tavada eritin ve kırmızıbiberi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Macar Çorbası Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macar Çorbası Yemek TarifiMALZEMELER: 100 gram sığır eti, 100 gram margarin, 3 kaşık un, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 baş soğan, yarım kaşık domates salçası, 6 bardak su ![]() YAPILIŞI: Tencereye 50 gram margarin konur, üzerine kıyılmış soğan ilave edilip, hafifçe kavrulur ![]() • Et ilave edilip, pişirilir ![]() • Bir kaşık un konulup karıştırılır ![]() ![]() ![]() • Suyun yarısı ilave edilip kaynatılır ![]() • Geriye kalan yağ başka bir kapta kızdırılır, unun kalan kısmı buna ilave edilir ![]() • Bu karışım diğer tencereye aktarılır, tuzu konur ve kaynatılır ![]() |
![]() |
![]() |
|