![]() |
Macar Çorbası Yemek Tarifi
Malzemeler : 1 adet yumurta 4 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı un 1 adet tavuk suyu tableti 4-5 dilim salam 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Nane Tuz Hazırlanışı : Yumurta ve yoğurdu bir çatalla iyice çırpın ve çorbayı pişireceğiniz tencereye aktarın. Unu ekleyip biraz su ilavesi ile incelterek, topaksız bir kıvama gelmesini sağlayın. Üzerine 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini ilave edin. Küçük kareler şeklinde kestiğiniz salam dilimlerini tencereye koyun. Hafif ateşte ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynayana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve kırmızıbiberi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün. Üzerine de naneyi serpin ve servis yapın. |
Macar Çorbası Yemek Tarifi
MALZEMELER: 100 gram sığır eti, 100 gram margarin, 3 kaşık un, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 baş soğan, yarım kaşık domates salçası, 6 bardak su. YAPILIŞI: Tencereye 50 gram margarin konur, üzerine kıyılmış soğan ilave edilip, hafifçe kavrulur. Sonra sıra ile şu işlemler yapılır: • Et ilave edilip, pişirilir. • Bir kaşık un konulup karıştırılır. Ardından 1 kaşık daha un ko*nur. Salça ve kırmızıbiber ilave edilir, 1-2 dakika daha ateşte bırakılır. • Suyun yarısı ilave edilip kaynatılır. • Geriye kalan yağ başka bir kapta kızdırılır, unun kalan kısmı buna ilave edilir. • Bu karışım diğer tencereye aktarılır, tuzu konur ve kaynatılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.