![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiSalad Nisuaz MALZEMESİ 4 adet orta boy domates (soyulmuş ve dörde bölünmüş) 250 gr ![]() ![]() 1 küçük yeşil biber (çok ince kıyılmış) 1 adet büyük boy kuru soğan (halka halka doğranmış) 1 adet marul veya kıvırcık salata (iri parçalar halinde kesilmiş) 1 diş dövülmüş sarmısak 1 kutu tonbalığı 1 küçük kutu ançüez fileto (varsa) 2 adet lop yumurta (dörde bölünmüş) Garnitür için kıyılmış maydanoz SOSUN MALZEMESİ 2 yemek kaşığı sirke 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tatlı hardal 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 diş dövülmüş sarmısak TARİF Domates, fasülye, yeşil biber ve soğanı bir kaseye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSUN TARİFİ Ayrı bir kapta sos malzemelerinin hepsini karıştırarak sosu hazırlayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiMul Marinye MALZEMESİ 50 adet midye 1 bardak beyaz şarap 2 bardak su 2 adet arpacık soğan (çok ince kıyılmış) 1 adet havuç (ince kıyılmış) 1 diş sarmısak (dövülmüş) 10 adet çekilmemiş tane karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 adet defne yaprağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema 2 adet yumurtanın sarısı TARİF Midyeleri soğuk suda güzelce kazıyarak temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiŞaraplı Taş Kebabı Malzemeler : 1 kg ![]() 200 gr ![]() 50 gr ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağı 12 arpacık soğan 2 çorba kaşığı un 1 bardak et suyu 2 diş dövülmüş sarmısak Buket garni (birbirine bağlanmış defne yaprağı, maydanoz, kekik) 2 bardak kırmızı şarap 100 gr ![]() Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış ekmek ve ince kıyılmış maydanoz Tuz ve taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı : Eti 3 cm ![]() ![]() Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin ![]() ![]() ![]() Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın ![]() ![]() Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin ![]() Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun ![]() ![]() Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiMaydanozlu Omlet (1 Kişilik) Malzemeler : 2 yumurta 1 çorba kaşığı su 1 silme çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı tereyağ Tuz ve biber Hazırlanışı : Yumurta, su, tuz, biber ve maydanozu bir kaseye koyun, sonra bir çatalla iyice karıştırın Küçük bir tavada yağı eritin, yağ cızırdamaya başlayınca yumurtalı karışımı tavaya dökün Tavanın kenarlarına yapışan yumurtaları çatalla sıyırarak ortaya toplayın ve omletin altı pembeleşince ikiye katlayıp yayvan bir tabağa alın ve hemen servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiSoğutulmuş Sebze Çorbası Malzemeler : 1/2 kg ![]() 4 pırasa 1 adet soğan 50 gr ![]() 6 bardak et suyu 1 bardak koyu krema 2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan Bir tutam hindistancevizi unu Karabiber Tuz Hazırlanışı : Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın ![]() ![]() Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin ![]() ![]() Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın ![]() ![]() Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun ![]() Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiTon Balıklı Börek Malzemeler: 6 adet malsuka( özel börek yufkası) 6 yumurta 150 gr konserve tonbalığı 1 demet maydanoz 1 limon Tuz, karabiber Kızartma için bol zeytinyağı Hazırlanışı: * Maydanozu temizleyip kıyın ![]() ![]() * Her bir malsukayı (yufka) düz zeminde açıp ortasına bir yumurta kırın ve tonlu karışımdan bir kaşık ekleyip ikiye katlayarak kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiTarte Tatin Malzemeler : 5 Adet orta boy elma (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş) 250 gr tereyağ 250 gr un Bir tutam tuz ½ Su bardağı su 150 gr tozşeker Yapılışı : Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın ½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika dinlendirin Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın Önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin Ters çevirerek servis tabağına alın |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiSoğan Çorbası Malzemeler : 1 kg ![]() 60 gr ![]() 1,5 lt ![]() 2 çay kaşığı toz şeker 1 adet küçük ekmek 30 gr ![]() 90 gr ![]() Yapılışı : Önce soğanları doğrayın ![]() ![]() Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun ![]() kısık ateşte pişirin ![]() Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika kaynasın ![]() Pembeleşen soğanların üzerine şeker serpin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() Eklerimizi hazırlamak için önce fırını 180 derecede ısıtın ![]() ![]() ![]() Çorbayı kaselere doldurun ve ortalarına fırında kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerini koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiFloransa Usulü Yumurta Malzemeler 500 gr ıspanak 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 bardak morney sos 50 gr kaşar peyniri 6 adet yumurta 1 lt su 1 yemek kaşığı tuz 1/ 2 kahve fincanı sirke Hazırlanışı 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Morney sosun ölçüsü ve yapılışı: 1,5 yemek kaşığı unla 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarini hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiParmantiye Çorbasi Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
Yapımı: Pırasanın köklerini ve yeşil yerle, rinin kesilip atılacak yerlerini kestikten sonra bol akarsuda iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis vakti gelince çorbayı kâselere boşalttıktan sonra bu kızarmış ekmeklerden de birkaç parça koyun ve böylece servisinizi yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Mutfağı Yemek TarifiMalzemeler: 2 parça ince dövülmüs biftek 250 gr mantar 1 adet domates 1 adet soğan 2 dilim taze kaşar 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber, yeterli derecede tuz ve folyo kağıdı Hazırlanışı: Etler az yağlı tavada çok az kızartılır ![]() ![]() ![]() 175-200 derecede, 30 dk ![]() ![]() ![]() ![]() Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler ![]() Cevap: Fransız Mutfağı Yemek Tarifi frmacil sayfa 2iki Cevap: Fransız Mutfağı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
|